Kom i gang med dit CO2-regnskab

Du vil gerne i gang med at måle din virksomheds klimaaftryk, men puha for en omgang. Tager det ikke lang tid? Kræver mange resourcer? Og hvor starter du overhovedet henne? 

Vi forstår dig. De første skridt er tit de sværeste. Vi har selv været der. 

Netop derfor har vi gjort en indsats for (forhåbentligt) at gøre det bare en smule lettere for dig at starte på rejsen. Og det har vi gjort ved at dele præcist de ressourcer og værktøjer, vi selv har brugt. 

Vi tror på, at vejen mod bedre og smartere klimahandlinger starter ved at måle sit aftryk - og så handle på baggrund af det. 

Vi kan gøre nok så meget alene. Men hvis vi vil skabe en reel forandring, bliver vi nødt til at samarbejde. Og i den tro (og med det håb) har vi gjort disse ressourcer frit tilgængeligt.

Start med denne guide

I vores Carbon Footprint Guide tager vi dig igennem 7 konkrete skridt, som kan fungere som et fundament for udregningen af dit CO2-regnskab. Vi følger Greenhouse Gas (GHG) Protokollen, som er den mest anerkendte og brugte metode til at måle virksomheders drivhusgasser. Protokollen dækker alle direkte og indirekte udledninger i hele din forsyningskæde - det, der kaldes scope 1, 2 og 3.

Download vores Carbon Footprint Guide her

Brug vores regneark

Det er i vores CO2 regneark at (tal)magien sker. Det er udviklet af vores venner fra The Footprint Firm og tilpasset til vores behov. Heri finder du de 3 scopes og alle underkategorierne fra GHG Protokollen sammen med helt konkrete eksempler, der viser, hvordan du selv kan lave udregningerne.

Regnearket kan bruges af virksomheder af alle typer og størrelser på tværs af industrier (så her er der ingen undskyldning).

Spoiler alert: Det tog os 10 uger at indsamle dataen og færdiggøre vores første CO2-regnskab.

Download vores CO2 regneark her

Fuld transparens

Har du mod på mere? Fremragende - vi elsker, at du er en klimanørd præcist som os (eller tosse, afhængigt af forum).

Vi har lavet et Methodology Document, hvor du kan dykke helt ned i vores specifikke tilgang, overvejelser, dataindsamlingsmetoder samt begrænsninger for hvert enkelt scope og kategori i vores udregninger for 2021.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, er du mere end velkommen til at kontakte os på footprint@noie.com.

Download vores Methodology Document her
Læs alt om vores indsats for bæredygtighed

Hudpleje efterlader et fodaftryk, men her er hvad vi gør for at sænke det.

LÆS MERE