3 ting du ikke vidste om solcreme

Go Back

Vi svarer på jeres mest stillede spørgsmål om solcreme.

Kan jeg bruge solcreme sammen med min Nøie creme?

Ja! Du kan sagtens bruge solcreme sammen med din Nøie creme. Som grundregel skal du påføre din Nøie creme først og den skal være absorberet, så den ikke blandes med solcremen på huden. Vores anbefaling er at vente ca. 5 minutter fra påføringen af din fugtighedscreme til du tager solcreme på. Men det afhænger af den valgte konsistens af din Nøie creme og din huds evne til at absorbere cremen, så føl efter på huden inden du påfører din solcreme.

Hvorfor er der ikke SPF (solfaktor) i jeres Face Cream?

Vi mener faktisk slet ikke, at en fugtighedscreme og en SPF skal blandes sammen. For hvad mange måske ikke ved, så skal din solcreme faktisk lægge sig uden på huden for at beskytte mod solen. Den går derfor ikke ned i dybden af huden, fordi det netop er meningen, at den skal blokere for de skadede UV-stråler udenpå. Din fugtighedscreme, derimod, skal gøre lige det modsatte. Dens formål er at trænge ned i huden for at give den fugt, du har brug for.

Derudover viser flere studier, at SPF i fugtighedscremer giver en falsk tryghed af beskyttelse. Cremen bliver ikke smurt på huden på samme måde, samt ligeså ofte, som du ellers burde gøre med din solcreme. I en fugtighedscreme med SPF vil fugtighedscremen også fortynde effekten af solfaktoren, så en SPF 30 måske kun vil svare til en SPF 20 eller deromkring.

​Derfor har vi hos Nøie besluttet, at behovene for henholdsvis fugt- og solbeskyttelse bør være adskilt. Det mener vi giver bedst mening.

Hvordan finder jeg den rigtige solcreme til min meget sensitive hud?

Solcreme og sensitiv hud har altid været lidt af en udfordring at få til at passe sammen. Den kan svie og irritere huden - ja, selv, hvis du ikke har sensitiv hud, har du nok oplevet det ske. Men især hvis du har sensitiv hud, skal du være opmærksom på at bruge en solcreme uden alkohol.

Alkoholen anvendes for at lette følelsen af solcremen eller til at konservere produktet, men vi anbefaler at undgå typen af alkohol, som du på indholdslisten kan kende som eksempelvis alcohol denat. eller isopropyl alcohol for at nævne de hyppigst anvendte.

Fedtsyreralkoholerne i dit produkt er til gengæld ikke problematiske for dig. Dem kan du altid kende ved, at de har et navn foran sig, som f.eks. ‘cetyl alcohol’ eller ‘myristyl alcohol’. 

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.