Hudplejerutinen til dig med psoriasis

Go Back
Hudplejerutinen til dig med psoriasis

Når du skal forsøge at kontrollere din psoriasis, anbefaler hudspecialisterne, at du inkluderer regelmæssig brug af blødgørende hudpleje og blide renseprodukter som en fast del af din hudplejerutine.

I milde tilfælde af psoriasis kan blødgørende hudplejeprodukter alene være nok til at kontrollere dine symptomer. I mere alvorlige tilfælde bør du anvende disse i kombination med receptpligtige cremer, salver eller systemiske antiinflammatoriske behandlinger, som er ordineret af din læge.

Uanset sværhedsgraden bør alle mennesker med psoriasis bruge blødgørende hudpleje. I milde tilfælde og under graviditet og amning anbefaler hudspecialister blødgørende hudpleje som den primære behandling.

Forskning viser, at regelmæssig brug af blødgørende hudpleje hjælper med at kontrollere symptomerne på psoriasis. Især mennesker med psoriasis, der bruger fugtighedscremer, ser en reduktion i skællende hud, kløe og endda antallet af opblusninger.

Brug af blødgørende hudpleje har desuden vist sig at øge effekten af andre behandlingsformer. Kombinerer du receptpligtige cremer og salver (for eksempel steroider eller D-vitamin) med blødgørende cremer, støtter det op om deres virkning. Det kan skyldes, at det hjælper de topiske behandlinger med mere effektivt at trænge igennem huden. Det anbefales typisk, at den blødgørende hudpleje anvendes 15 til 30 minutter før, du påfører andre produkter.


Indholdet i artiklen er baseret på resultater fra undersøgelser udgivet mellem 2000 og 2012, der ser nærmere på effekten af ​​blødgørende hudpleje hos personer med psoriasis. Undersøgelsen blev udført af en arbejdsgruppe bestående af fem europæiske dermatologer med klinisk og forskningserfaring i psoriasis.

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.