Derfor er blødgørende hudpleje vigtig, når du har eksem

Go Back
Derfor er blødgørende hudpleje vigtig, når du har eksem

Hvis du har eksem, kan det være en rigtig god ide at begynde at inkorporere blødgørende hudplejeprodukter som en del af din faste hudplejerutine. Blødgørende hudplejeprodukter, også kendt som fugtighedscremer, hjælper nemlig med at berolige din hud.

Faktisk oplever de eksemramte, der anvender en form for blødgørende hudpleje en reduktion i antallet af opblusninger, samtidig med at der går længere tid mellem opblusningerne.

Blødgørende hudpleje forstærker desuden effekten af steroider. Forskningen på området viser, at kombinationen af topisk påførte steroider og blødgørende hudpleje er mere effektiv, end hvis du kun anvender steroider. Anvendelsen af blødgørende hudpleje reducerer desuden behovet for steroider: de eksemramte som påfører blødgørende hudplejeprodukter anvender mindre mængder af topiske steroider, end dem der skipper.

Men hvilken blødgørende hudpleje skal du så anvende? Selvom forskningen peger på fordelene ved at anvende blødgørende hudpleje, er der ikke tilstrækkelige beviser for, at et produkt skulle have en større effekt end et andet. Men én ting er sikkert: hvilket som helst produkt er bedre end intet.

En hurtig opsummering af forskningen:

Personer der lever med eksem har tør og kløende hud som et resultat af en dysfunktionel hudbarriere. Anvendelsen af en et blødgørende hudplejeprodukt er ofte første skridt i behandlingen af eksem, da det kan lindre nogle af de mest fremtrædende symptomer såsom kløe og rødme. Dertil hjælper produkterne med at blødgøre huden og genoprette hudbarrieren. Derfor anbefaler alle hudspecialister, at blødgørende hudpleje indgår som et fast komponent i den daglige hudplejerutine for eksemramte.


Anbefalingerne i artiklen er uddrag fra studier, der undersøger forbindelsen mellem anvendelsen af fugtighedscremer og eksem. En gruppe af dermatologer har samlet alt ny forskning på området og foretaget en statistisk analyse på tværs af alle studierne. Den ovenstående konklusion er baseret på 77 forskellige studier af i alt 6603 personer, der lever med mild til moderat eksem.

Title of publication: Emollients and moisturizers for eczema: abridged Cochrane systematic review including GRADE assessments
Date and journal: British Journal of Dermatology, April 2017
Link to article: Br J Dermatol. 2017 Apr 22. doi: 10.1111/bjd.15602.

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.