Tips og tricks til livet med følsom hud

Go Back
Tips og tricks til livet med følsom hud

Mennesker med følsom hud er ofte kendetegnet ved at have det, der kaldes en lavere barriere integritet. Det betyder, at eksterne stimuli er i stand til at trænge ind i og påvirke huden og derved udløse processer, der fører til rødmen, kløe og skællende hud. Det er derfor ingen overraskelse, at de hudplejeprodukter der smøres på følsom hud har en enorm betydning.

For at hjælpe dig med at træffe de bedste valg for din følsomme hud, har vi lavet en liste med ting, du skal huske på, når du vælger din hudpleje:

  • Rensemidler er noget mange mennesker har som en fast del af deres daglige hudplejerutine. Mennesker med følsom hud skal dog passe på barske produkter, da de højst sandsynligt kan fremkalde reaktioner. Ved at vælge produkter der er tilpasset følsom hud og som ikke indeholder alkohol og SLS (Natriumlaurylsulfat), bør du være i stand til at minimere, eller helt undgå, uønskede reaktioner.
  • Efter badning er det vigtigt, at du med det samme gendanner hudens fugtniveau ved at påføre en fugtighedscreme. Det vil være med til at låse fugten til din hud, og det styrker samtidig din huds naturlige barrierefunktion. Ligesom med de renseprodukter du vælger, skal din fugtighedscreme være blid og specielt tilpasset følsom hud.
  • Kig desuden efter fugtighedscreme uden alkohol, parfume og salicylsyre. Når du skifter til en ny fugtighedscreme, er det altid en god idé først at udføre en lille test. Det gør du ved at smøre en lille smule af produktet på et afgrænset område af din hud. Vent herefter 15 minutter, og se om din hud kan tolerere fugtighedscremen eller ej.
  • Når det er muligt, så skal du undgå at udsætte din hud for særligt koldt eller varmt vand. Det er desuden en god ide at holde din badetid til 5-10 minutter, da vand ironisk nok udtørrer huden.
  • Efter badning er det vigtigt, at du dupper dig selv tør i stedet for at skrubbe. Det er med til at minimere unødvendig irritation af din hud.

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.