Omsorg for... Dig selv

Go Back
Omsorg for... Dig selv

Omsorg for... Dig selv

Af Charlotte, Videojournalist hos Nøie


Hvornår har du sidst gjort noget godt for dig selv? 

Og her mener jeg ikke bare at spise et ekstra stykke chokolade eller tage et langt bad.

Nej, hvornår har du sidst turde tage en rigtig svær beslutning for at være omsorgsfuld mod dig selv?


På en flot efterårsdag mødte jeg en cool og handlekraftig kvinde, som har turde gøre netop dét.

Læs med her og se Kim fortælle sin historie i bunden af siden.


Surfer-drømmen i udlandet

Midt i den meditative larm fra havets brusen og vindens susen ruller en stor, sort bil ind på p-pladsen foran den lokale surfskole i Klitmøller - også kendt som Cold Hawaii. En kvinde stiger ud af bilen og går smilende imod mig. “Hej, jeg hedder Kim,” siger hun.

Og det er netop for at møde hende, at jeg har taget turen fra hovedstaden til vindblæste Thy i det nordjyske. Hun skal nemlig fortælle sin historie om at turde gå sine egne veje og drage omsorg for sig selv.Kim Petersen er fra Flensborg i Tyskland men har for et års tid siden rykket sit liv op med roden og bosat sig i Nordjylland for at forfølge sin drøm: Nemlig at surfe.

“Det ser ud til, at der er gode bølger i dag,” siger Kim, mens hun nikker forsigtigt mod havet. 

Omkring os tordner lysegrønne, siv-beklædte klitter op fra sandet og giver os en smule læ. Kim gør sit udstyr klar til dagens surf-session. Ude på havet flyder der allerede flere morgenfriske surfere rundt på deres boards og venter på den næste gode bølge.

“Det vigtigste for mig er at være glad. Og det gik op for mig, at jeg er mest glad, når jeg er et sted, hvor jeg kan surfe hver dag,” forklarer hun.


Nøie specielt tilpasset hudpleje Omsorg for dig selv surferen Kim


Kims beslutning om at flytte til Danmark fik ikke ligefrem hendes familie og venner til at klappe i deres hænder af glæde.

“Flyttede du virkelig til Danmark for at surfe? Du er nødt til at vende tilbage til dit normale liv,” er én af de kommentarer, hun ofte hører, når hun besøger folk hjemme i Tyskland.

Og selvom Kim har mødt en del velmenende modstand på sin vej, så har hun aldrig været i tvivl om, at dét at udleve surfer-drømmen er den helt rigtige beslutning for hende.

“Det er her, jeg hører til. Det er min måde at vise omsorg for mig selv på,” siger hun med et smil på læben.


Omsorg som inspiration 

Hos Nøie hylder vi dem, der - ligesom Kim - udviser omsorg, da det er kernen i alt, hvad vi gør. 

Fra udvikling af cremer, ansættelse af nye medarbejdere og udvælgelse af bæredygtig emballage, til kommunikation med vores brugere er omsorg altid vores pejlemærke.

Derfor har vi lavet en ny mini-dokumentarserie. Her vil vi vi portrættere og hylde dem, der har fundet deres helt egen måde at vise omsorg på. Hvad enten det er for dem selv, andre eller en sag, de er optaget af. Vi håber, at deres historier kan inspirere dig til at finde din helt egen måde at være omsorgsfuld på.

 
 

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.