Truly caring for... Yourself x Anusha Samia

Go Back
Truly caring for... Yourself x Anusha Samia

På en tåget onsdag morgen for nogle uger siden mødtes jeg med Panna-spilleren, Anusha, til en snak om hendes passion for sporten. Dette er hendes historie om Truly Caring.

Skrevet af Charlotte, Videojournalist hos Nøie

Blot få minutter efter at være ankommet til streetfodbold-banen i den københavnske bydel, Nordvest, kommer en ung, storsmilende kvinde gående imod mig. Hendes farverige tørklæde og trøje komplimenterer de omkringliggende graffiti-dækkede betonvægge perfekt.

“Hej, Charlotte. Jeg hedder Anusha. Fedt endelig at møde dig,” siger hun.

Ikke at hun havde behøvet at introducere sig selv. Fodbolden, hun henslængt holder under armen, har for længst afsløret, hvem hun er. 

Hendes navn er Anusha, og hun er en af Danmarks mest lovende Panna-fodboldspillere. På trods af at hun er forholdsvis ny i spillet, har hun allerede spillet mod nogle af de bedste spillere i verden i både ind- og udland.

Og det tager ikke lang tid, før det står klart for mig, at Panna ikke blot er hendes hobby. Det er hendes passion. 

“Jeg laver lige en kort opvarmning, mens du gør dit kameraudstyr klar,” siger hun, idét bolden falder til jorden med et fladt *klonk*.

 

“Kvinder kan ikke spille fodbold”

Anusha har spillet klassisk fodbold, siden hun var helt lille men blev tvunget til at lægge støvlerne på hylden på grund af flere skader. Så det var faktisk ikke før, at nogle fyre på Instagram provokerede hende til at komme ned og vise sine evner med bolden, at hun fik øjnene op for Panna.

“Jeg havde set en live-video på Instagram med nogle drenge, der sagde, at piger ikke kunne spille fodbold. Og jeg sad bare dér bag skærmen og eksploderede næsten af vrede. Så jeg tog derned den næste dag, og så måtte drengene jo tage deres ord tilbage,” siger hun med et kækt smil.

Anusha drømmer om at blive en af de bedste spillere i verden ikke blot for at bevise noget for sig selv men for at vise andre unge kvinder, at piger altså sagtens kan være blandt de bedste i verden.

Hun håber, at andre kvinder vil se hende spille og tænke: “Okay, hvis der er en pige, som spiller mod de bedste drenge i verden, så kan jeg også godt,” fortæller hun.

 

 

Ligesom at danse

Mens jeg står og betragter hende drible rundt med bolden, er det ikke svært at se, hvorfor hun ofte sammenligner dét at spille Panna med at danse.

“Panna er lidt ligesom at danse, fordi man følger musikken og føler rytmen i bolden. Man føler sig bare helt fri. Det er virkelig den bedste følelse,” forklarer hun.

Kun afbrudt af et ankommende tog på den nærliggende station fortsætter Anusha sin fortælling om sin kærlighed til sporten: 

“Helt ærligt så er det rigtig svært at forklare, hvad Panna betyder for mig. Det er en virkelig stor del af mig. Det er glæde. Det er frihed. Panna er en måde at vise selvomsorg for mig selv,” afslutter hun.

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.