Sådan undgår du tør hud på benene

Go Back
Sådan undgår du tør hud på benene

Når sommeren nærmer sig, og vi begynder at iklæde os shorts og badetøj, så er det noget af det sidste, man ønsker sig at have tør, skællende hud på sine ben. Men hvad forårsager tør hud på benene, og hvordan kan man lindre og ikke mindst forebygge det?

Symptomer på tør hud

Milde symptomer på tør hud inkluderer afskalning og en følelse af trykken i de berørte områder. En mere ekstrem tilstand kan resultere i rødme, kløe, revner i huden, afskalning og dybe sprækker, der endda kan bløde.

Gængse årsager

Der er mange forskellige årsager til, hvorfor mennesker oplever tør hud. Tør hud kan eksempelvis være forårsaget af en lav indendørsfugtighed som følge af aircondition eller centralvarme. Men det kan også blot være et resultat af, at man bliver ældre. Underliggende tilstande, såsom eksem og psoriasis, kan også resultere i skællende hud samt lidelser i skjoldbruskkirtlen.

Behandling og forebyggelse

I de fleste tilfælde kan udtørret hud lindres derhjemme. Det er vigtigt, at du fugter din hud mindst to gange dagligt med en blødgørende hudpleje, der er tilpasset din huds specifikke behov.

Brug lunkent vand i stedet for varmt, når du bader, og hold badet under 15 minutter. Efter dit bad skal du duppe din hud tør og straks påføre din blødgørende creme. Undgå at gnid din hud med et håndklæde, da det kan forværre afskalningen.

Prøv kun at brug sæber, der er specielt tilpasset tør hud: særligt mange parfumerede produkter har en meget udtørrende effekt på huden. Hvis det er muligt, så undgå helt at bruge sæbe på dine ben.

Tilføj fugt til luften ved at tilslutte en luftfugter i dit hjem, eller ved at placere skåle med vand i alle rum i nærheden af en​ radiator. Drik masser af frisk vand, da det kan også hjælpe med at holde din krop og hud hydreret.

Hvis du har dybe revner i din hud eller sårdannelse, bør du konsultere din læge og få råd til behandling i tilfælde af infektion.

Lider du af tør hud på benene?

Hvis du lider af udtørret hud på dine ben, kan du løse problemet ved at bruge særligt tilpasset blødgørende hudpleje og følge vores tips ovenfor.

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.