Sensitiv hud

Det vigtigste for os er at hjælpe dig med at have det godt med din hud! Vi, og resten af vores community af mere end 60.000 personer med helt forskellig hud, ved nemlig hvor meget vores hud kan påvirke os, når den ikke opfører sig, som vi vil have den til.

Derfor har vi vendt den normale tilgang til hudpleje på hovedet og har sat dig og dine specifikke behov i centrum. Vi tilpasser din hudpleje ved at se på din unikke hudprofil og vi justerer dine cremer, i takt med, at din hud ændrer sig.

I artiklen herunder kan du læse mere om sensitiv hud, årsagerne dertil og hvad, du kan gøre for at behandle huden så effektivt som muligt.

Hvad er sensitiv hud?

Sensitiv hud er kendetegnet ved rødme, hævelse og irritation, der alt sammen er symptomer på hyperaktivitet i huden. Så når det kommer til sensitiv hud, er det vigtigt at respektere, at huden er skrøbelig og let bliver irriteret. Sensitiv hud har en tendens til at reagere på eksterne faktorer som vejr og hudplejeprodukter på en måde, som 'normal' hud ville være i stand til at modstå.

Det betyder også, at brugen af ​​produkter til personlig pleje skal begrænses til et absolut minimum og at skift mellem mærker og produkter sandsynligvis vil resultere i at symptomerne blusser op. Så det generelle råd er at holde det så enkelt som muligt. Brug kun de produkter du virkelig har brug for, undgå barske indholdsstoffer og hold fast i en rutine, der fungerer for dig og din hud.

Hold det så enkelt som muligt. Brug kun det antal produkter du absolut har brug for, undgå barske indholdsstoffer og hold fast i en rutine, der fungerer for dig og din hud

Hvorfor har nogle mennesker sensitiv hud?

De forskellige faktorer bag sensitiv hud kan både virke isoleret eller i kombination med hinanden. Det betyder også, at der ikke er én type af sensitiv hud, men flere forskellige variationer. Derudover er de faktorer, der får sensitiv hud til at blusse op, unikke, men nogle almindelige ‘triggere’ er alligevel blevet identificeret. Lad os se på dem:

Skrøbelig hjertekarsystem

Personer med sensitiv hud har ofte en form for kredsløbsproblemer. Det betyder at deres kapillærvægge (de mindste og mest finmaskede dele af hjerte-karsystemet) er skrøbelige og kan sprænge når man drikker alkohol eller spiser krydret mad. Det lyder måske lidt mere alvorligt end det i virkeligheden er. For kapillærerne er de mindste grene i det vaskulære system, så hvis der sker blodtab, er det ubetydeligt for kroppens generelle helbred, men blodtabet vil altså påvirke huden og føre til rødme og irritation.

Miljømæssige faktorer

Eksterne stimuli som vind, luftfugtighed, temperatur og luftforurening kan også udløse et opblus i den sensitive hud.

Ingredienser og irritanter

Blandt de faktorer, der normalt resulterer i en øjeblikkelig opblussen, er irritation fra specifikke indholdsstoffer i dine personlige plejeprodukter eller i rengøringsmidler. Når det kommer til irritation fra indholdsstoffer, kan listen af ting, der fører til opblus være næsten uendelig: hvad der påvirker én person med sensitiv hud påvirker måske ikke en anden og omvendt.

Det er også ekstremt vanskeligt at isolere nøjagtigt, hvilke ingredienser, der forårsager en reaktion fordi en generisk fugtighedscreme indeholder mellem 15-40 individuelle ingredienser. Men hvis du har identificeret de ingredienser, som din hud reagerer på, er det selvfølgelig vigtigt at undgå dem, fordi du sandsynligvis også vil reagere på dem i fremtiden.

Hvad kan Nøie gøre?

Blandt brugere, der har fortalt os, at de har sensitiv hud i vores hudanalyse, har vi hjulpet 95% efter kun 21 dage.

Desuden giver Nøie dig den unikke mulighed, at du kan justere konsistensen på din creme uden at ændre på ingredienssammensætningen. Det betyder, at du er dækket godt ind ved sæsonændringer og at du ikke behøver at skifte mellem mærker og produkttyper - heller ikke hvis din ønskede konsistens skulle ændre sig. På den måde er der altså en minimeret risiko for at opleve opblus i huden forårsaget af hudplejeprodukter.

Lyder det som din hud?

Udfyld din hudprofil og prøv hudpleje fra Nøie, som er tilpasset din hud.

START HUDTEST

Vil du vide mere?

Læs vores andre artikler om psoriasis, eksem, tør hud, kombineret/akneplaget hud og generel hudpleje.

Personlig hudpleje til din huds unikke behov.

Hudpleje på en helt ny måde. Lad os starte din rejse mod en sundere hud.

START HUDTEST