Sådan CO2-kompenserer vi

Vi beskatter os selv for vores CO2-udledninger

Vi støtter ikke projekter, der reducerer eller undgår udledninger, såsom  energieffektiviseringsprojekter, der tilbyder bedre brændeovne i lavindkomstlande eller vedvarende energiprojekter som vind- eller solenergi. Selvom disse er gode initiativer, så hjælper de ikke med at fjerne CO2 fra atmosfæren. I stedet støtter vi projekter, der faktisk fjerner CO2 fra atmosfæren.

Der er ingen vej udenom

For at opnå netto-nuludledning af drivhusgasser i 2050, og for at overholde Parisaftalen, er reduktioner i udledninger nødvendigt - men ikke tilstrækkeligt. Vi har ganske enkelt brug for at skalere decideret fjernelse af CO2 fra atmosfæren.

Vi er gået sammen med eksperterne for at sikre kvaliteten

Vi arbejder sammen med Klimate, som hjælper os med at investere i en divers portefølje af højkvalitetsprojekter, der fjerner CO2 fra atmosfæren, og som samtidig følger bedste praksis i overensstemmelse med The Oxford Offsetting Principles.

Fjernelse af CO2 permanent fra atmosfæren

Der er mange muligheder inden for klimakompensation. Vi har valgt at fordele vores kompensation på følgende løsninger:

undefined

Projekter vi støtter

Biokul

Opvarmning af affaldsbiomasse til høje temperaturer uden ilt gør den til kulstofrig biokul. Påført på jord er biokul fantastisk til at lagre kulstof i lang tid og samtidig øge landbrugets produktivitet.

Direct Air Capture

Direct Air Capture bruger store ventilatorlignende maskiner til at trække CO2 direkte ud af atmosfæren. Opfanget CO2 kan enten lagres permanent i klippeformationer under jordens overflade eller genbruges til andre materialer.

Bioolie

Ved at opvarme biomasse til ekstremt høje temperaturer uden ilt, låses kulstof i bioolie. Dette kulstofrige materiale opbevares permanent under jorden. I alt sin enkelthed bliver der skabt olie, som puttes tilbage i jorden.

Enhanced Weathering

Enhanced weathering (EW) er en geokemisk kulstoffjernelsesløsning, der fremskynder den naturlige forvitringsproces. Forvitring involverer en række kemiske reaktioner, der fjerner CO2 fra atmosfæren og i sidste ende opbevarer kulstoffet sikkert i mineraler.

Nysgerrig på vores bæredygtighedsarbejde?

Vi er på en rejse, og vi er ivrige efter at vise dig, hvad vi arbejder på.